Tegoroczna edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich odbyła się 6 lipca w hotelu Trzy Wyspy w Świnoujściu.
W mistrzostwach wystartowało 7 dwuosobowych drużyn. Ich zmagania oceniało jury w składzie: Krzysztof Gradzewicz, Kurt Scheller, Andrzej Polan, Grzegorz Parczewski, Przemysław Langowski, Ireneusz Koniuszek, Łukasz Konik, Adam Dmyterko, Sebastian Cichy, Piotr Sabala, Tomasz Szydzikowski, Łukasz Lewandowski oraz Dariusz Ratuszniak.
Wyniki Dorszowych Żniw ogłoszono podczas finałowej kolacji.
1 miejsce: Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki Restauracja Warszawska w Sosnowcu,
2? miejsce: Paweł Zieliński i Jacek Schliske Polish Barbecue Team,
3? miejsce: Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda Restauracja Sowa Bydgoszcz
Serdeczne gratulacje dla wszystkich Kucharzy biorących udział w mistrzostwach!