Komat na Dorszowych Żniwach
Komat na Dorszowych Żniwach
2 lipca w Zamku w Gniewie spotkała się branża gastronomiczna by obserwować i ocenić rywalizację 8 zespołów, reprezentujących znane polskie lokale gastronomiczne, podczas XIII Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb – Dorszowe Żniwa 2016. Na tym wspaniałym wydarzeniu nie mogło zabraknąć firmy Komat.
Zadaniem kucharzy było przygotowanie dania głównego z polędwicy z dorsza oraz deseru z czekolady i trzech dowolnych owoców. Jury w imponującym składzie (m.in. Kurt Scheller, Tomasz Jakubiak, Aleksandra Sowa-Trzebińska, Tomasz Deker) miało nie łatwe zadanie. Najlepszym zespołem został Tomasz Janczewski i Piotr Pawłowski (Andel’s By Vienna House Łódź, Restauracja Delight).

Data: 2016-07-04

Data: 2020-11-27
Pierwsza konferencja naukowa z zaplanowanego cyklu debat skierowanych do przedsiębiorców zorganizowana z inicjatywy Posła do Parlamentu Europejskiego prof. Zdzisława Krasnodębskiego odbyła się w siedzibie firmy Komat w Romanowie Dolnym pod Czarnkowem.

Data: 2020-11-24
Zapraszamy na współorganizowaną wraz z firmą Komat i Polską Izbą Biznesu debatę online z udziałem prof. Zdzisława Krasnodębskiego, Posła do Parlamentu Europejskiego oraz grona zaproszonych ekspertów.

Data: 2020-11-17
Z powodu pandemii nie tylko gastronomia i turystyka przechodzą trudny okres. W tym szczególnym czasie Komat postanowił wesprzeć również lokalnych artystów.