Coroczne spotkanie branży gastronomicznej na targach Polagra Gastro dobiegło końca. Wśród licznych wystawców nie mogło zabraknąć firmy Komat, która zaprezentowała nowe i innowacyjne rozwiązania dla gastronomii.
Firma Komat aktywnie uczestniczyła w targach, a nasze meble i urządzenia można było oglądać nie tylko na samym stoisku. W Invest Hotel Showroom prezentowany był masterBAR w znakomitej aranżacji zabudowy hotelowej. Ponadto firma Komat po raz kolejny sponsorowała jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w kraju – Kulinarny Puchar Polski. Na naszych stołach swoje potrawy przygotowywali najwybitniejsi polscy kucharze, m.in. Paweł Salamon, szef kuchni w hotelu Smolarnia, który wraz z Maciejem Pisarkiem zajął II miejsce. Bardzo niewiele brakowało, aby powtórzyli wynik z poprzedniego roku, kiedy zajęli miejsce pierwsze.
Na naszym stoisku oprócz mebli wyposażenia kuchni, witryn i ciągu wydawczego z nowoczesną zabudową, zwiedzający mogli zobaczyć speedBAR, masterBAR oraz bufet premiumCold. Targi Polagra były też miejscem premiery innowacyjnego produktu firmy Komat – bufetu FRESH. Najnowsza, kompleksowa linia bufetów grzewczych, chłodniczych i neutralnych FRESH została doceniona przez grono niezależnych ekspertów i nagrodzona Złotym Medalem MTP. Nagrodę z rąk Ministra Rolnictwa Krzysztofa Jurgiela odebrał właściciel firmy Mieczysław Kozłowski.
Na krótką relację fotograficzną zapraszamy na nasz fanpage:
https://www.facebook.com/Komat.WyposazenieDlaGastronomii/posts/1646477718756725