Ogólnopolski konkurs kulinarny Archimagirus – Tradycja & Nowoczesność odbył się 11-13 lipca na klimatycznym zamku w Gniewie.
Najlepsi kucharze oraz cukiernicy z całej Polski przygotowywali konkursowe dania na stanowiskach firmy Komat, która miała przyjemność zostać partnerem tego wydarzenia.
Rywalizacja trwała dwa dni. W konkursie wzięło udział 8 drużyn, a każdy zespół liczył po trzech uczestników. Kucharze i cukiernicy serwowali pełne menu: przystawkę, danie główne i deser.
Międzynarodowe jury zadecydowało o wygranej zespołu kucharzy z gdańskiej restauracji Mercato w hotelu Hilton – Pawła Stawickiego, Marcina Mildy i Łukasza Pęcarskiego.
Rywalizować było o co – oprócz nagrody pieniężnej zwycięzcy otrzymali możliwość tygodniowego stażu w jednej z najlepszuch resturacji na świecie z dwoma gwiazdkami Michelin – RAV na Tajwanie.
Firma Komat gratuluje wszystkim uczestnikom!
(fot.ARCHIMAGIRUS/Tomasz Rogala)