Jakie funkcje pełnią lady chłodnicze?

Jakie funkcje pełnią lady chłodnicze?

Prowadzenie sklepu, cukierni, restauracji czy innego typu lokalu gastronomicznego wymaga zastosowania sprzętów, które umożliwią atrakcyjne wyeksponowanie produktów czy wyrobów, a jednocześnie przechowywanie ich w odpowiednich warunkach i z zachowaniem zasad sanitarnych. W tym właśnie celu wykorzystywane są lady chłodnicze, dostępne w ofercie naszej firmy. Poznaj ich najważniejsze funkcje i przykłady zastosowania.

Do czego służą lady chłodnicze i czym się powinny charakteryzować?

Lady chłodnicze spełniają dwie podstawowe funkcje:

  • służą do chłodzenia, a więc utrzymywania odpowiedniej temperatury umożliwiającej bezpieczne przechowywanie produktów spożywczych, aby możliwie jak najdłużej pozostawały świeże,
  • pozwalają też na eksponowanie oferowanych produktów, a więc wykorzystywane są do celów promocyjno-reprezentacyjnych. Umieszczane są najczęściej w zasięgu wzroku klientów, przez co zachęcają do zakupu oferowanych wyrobów.

Dostępne w ofercie naszej firmy lady chłodnicze wyróżniają się wyjątkową wytrzymałością, trwałością i odpornością na szereg czynników zewnętrznych. Wykonane zostały z najwyższej jakości materiałów i wyposażone są w energooszczędne agregaty chłodnicze. Umożliwiają łatwy dostęp do przechowywanych wyrobów, zapewniając sprawną obsługę klientów. Ich pojemność pozwala na wyeksponowanie sporej ilości asortymentu. Doceniane są za cichą pracę, wydajność działania i bezawaryjność.

Nie bez znaczenia w tym przypadku są walory wizualne lad chłodniczych. Są to urządzenia wyróżniające się nowoczesnym designem, które z powodzeniem mogą być zastosowane zarówno w sklepach, jak i cukierniach czy restauracjach. Pozwalają na atrakcyjną prezentację oferowanych wyrobów.

Lady chłodnicze — przykłady zastosowania

Lady chłodnicze znajdują zastosowanie wszędzie tam, gdzie odbywa się sprzedaż żywności. Można je spotkać m.in. w sklepach spożywczych, cukierniach, kawiarniach, piekarniach, sklepach mięsnych, hotelach oraz pozostałych lokalach związanych z małą i dużą gastronomią.

Stosując ladę chłodniczą, można zapewniać klientom zawsze świeże wyroby, które podczas przechowywania są zabezpieczone przed oddziaływaniem czynników zewnętrznych, które mają negatywny wpływ nie tylko na prezencję oferowanej żywności, ale i jej przydatność do spożycia.

Wróć do bloga